CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 31, 2011

mulutku cabul


Semalam , aku ngan 3 org member aku pergi ke kertih utk memancing
Tempat tu agak menyeramkan bagi orang-orang yang sangat “berani” macam aku ni la kan

Huhuhuhuhuu

Orang tua-tua pernah cakap, klu pergi tempat yang agak menyeramkan , mulut tu kene jaga. Beli insurans banyak-banyak
Tp semalam, aku lupa kot nak beli insurans kat takaful nasional , tu pasal mulut cabul semacam.

Nak dijadikan cerita ,ada la seorang member aku ni tanya ,
“korang , kalau aku tak pakai tudung boleh tak ?”

Pastu member aku yang sorang lagi pun jawab
“takde masalah, dosa masing-masing”

Aku plak , yg ckp sblm berfikir ni pon ckp la kat dia
“takpe je , kubur masing-masing, tp kalau nak duduk sebelah menyebelah pon takpe. Tapi aku nak kubur kat raub”
Teetttttttttt



Setelah 15 minit berlalu baru la aku perasan yang mulut aku ni puaka semalam. Sampaikan soal kubur pon aku bangkit kat situ

Time tu muka aku da pucat. Kalau toreh ngan pisau pemotong daging korban sekali pun, belum tentu lagi darah tu nak kuar.
Aku punye jantung time tu , da macam baru lepas lari 120km/j
Takut punya pasal

Lepas tu , aku pon beristighfar la banyak-banyak agar selamat sepanjang berada kat tempat memancing tu dan jugak selamat perjalanan pulang ke kolej aku di dungun

Alhamdulillah, sepanjang perjalanan pulang tiada kejadian yang tak diingini berlaku.
Lepas drpd tu, aku da tak nak da cakap benda yang bukan-bukan ni.

Huhuhuhuhu

Seram bosh !

p/s : selalu kena marah ngn cik abang sbb lupa nak beli insurans mulut . ahaks !

Tuesday, March 29, 2011

happy birthday sayang

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan ismet ulam raja
Allah selamatkan kamu

hehehehehehe

selamat hari jadi kepada insan yang aku cintai.. uhuhuhu
siapa lagi kalau bukan cik abang aku tu..
hari ni merupakan hari jadi dia yang ke-23

semakin lanjut usia rupa-rupanya dia , tp perangai still cam budak-budak tadika
(perangai tak boleh handle)

uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

tapi , aku tak kisah pun semua tu as long as aku bahagia dengan dia & dia pun bahagia dengan aku.
teeettttt

bersempena dengan hari istimewa dia ni , aku nak buat ucapan la kat dia 
ucapan berbunyi seperti ini :

"b, bby ucapkan selamat hari jadi & dimurahkan rezeki. semoga menjadi anak yang soleh dan mendengar kata ibu bapa. belajar rajin-rajin supaya dpt result yg cemerlang & leh dapat kerja best nnt (leh la masuk meminang ai cepat-cepat..ahaks). sori sbb tak dapat nk celebrate birthday b. almaklumla, kita kan jauh. huhuhuhuhu. lastly, bby harap, kita akan terus kekal smpai bila-bila"

uish.. malunya nak buat ucapan gitu.
harap-harap dia baca la coz aku segan nak bagi ucapan secara lisan. hohohoho


p/s : leh tak aku beli kek utk dia, tp aku yg habiskan ?????

Sunday, March 27, 2011

Jadi Model Payung Terjun

tak sangka aku stil brpeluang utk online
baru jek aku wat party farewell utk blog aku ni
kuikuikui

tapi......
tu semua tak penting
apa yg penting ????
cite aku kat bwh ni.........


aku nk story satu benda ni
td , secara tibe-tibe ade sorg mamat ni ajak aku jd model amek gmba ngn die
wahhhhhhhhh
aku rse cam fofular plak td

venue : di taman permainan
theme : lovely couple

cam tak kene jek aku rase
tp tu la yg terjadi

ade ke patot amek gmba ala-ala lovely kapel ,
skali background taman permainan ????
tak romantik langsung

alasan si photographer
"ok la tu , nmpak cam kanak-kanak ribena sket'

motif ?????

aku pon on jela kan
memandangkan org tu beriya-iya mengajak aku
bagaikan aku ni seorang VVVVVVIP

yg member-member aku ni plak buat spekulasi sendiri ckp laki tu minat kat aku
perggghhhhhh
tetibe aku jd syok sendiri plak
pdahal laki tu tak de niat pon
kehkehkeh


kan da malu sendiri gitu



tp agak berpuas hati gak la jadi model secara tiba-tiba ni
sbb gmba yg terhasil tu mmg chantek
baru la aku tau, aku ni chantek jugak rupa-rupanya
oppppssssss
(terpaksa puji diri sendiri)

pengalaman menjadi model mmg satu pengalaman yg tak leh dilupakan
agak menyeronokkan walaupun letih :)



p/s : pasni leh wat part time jd model :)

Saturday, March 26, 2011

berokben kene block..isk..isk..

adoiyaiiiiii

time aku da jatuh chenta dgn blog ni la berokben aku tetibe kne block
pasai pa ???
pasai x bayar la bro
huahuahua

sungguh sadis !
nak nangis pon ade
mmg ade alternatif lain utk aku meng"online"kan diri ni
contohnye spt :

1. pinjam berokben roomate
2. pegi menapak ke bilik membe (sbb bilik die dpt wireless)
3. bayar jek bil berokben tu

huhuhuhuhuhu

tp mmg rajin la plak aku nk wat cam kt ats tu kan
so, utk beberapa hari ni , aku terpaksa la menyepikan diri buat seketika

isk..isk..isk..

thats all for today..





p/s : so long my blog !

Thursday, March 24, 2011

miss him so badly :(

susa kan kalau da bercinta ni
tak contact sehari pon da rase mcm setahun
time tu mula la rase cam nak wat scene dlm drama jek
dok sorang-sorang kat tepi sudut
dari tak penah-penah tgk bintang , tetibe dok kat tingkap tgk bintang (bia langit mendung pon)
paling teruk skali ,
senyum sorang-sorang pastu tetibe nangis 'N' keluar plak air mata segelen.. ape kes ???

ni kalau doktor nmpk ni , mau die tahan masok wad sakit jiwa.. hhuhuhu..

tu la yg terjadi pada aku ari ni
sebelum-sebelum ni aku x penah pon x cntact cik abg aku 2
dlm masa sehari , mesti aku ade mesej die
tp hari ni ????
aku x wat pon mcm tu
phone aku pon tetibe jd silent mode
satu haram msg pon xde
so frustrating~

mesti korang tertanya-tanya

kenapa ???
mengapa ???
bagaimana ????

kan..kan..kan ????


jawapan die ialah :
da dua hari aku tak reload kredit phone aku tu
thats why la aku tak contact die da
sbb ape ???
sbbnye mudah jek
sbb aku tak de 'money'
jgn kan nk topup , nk mkn pon aku kene korek tabung mickey mouse aku tu dulu
sadis sungguh

oleh itu , aku telah mmbuat keputusan utk tak nak topup smpai la duit aku tetibe jd banyak
: kpd cik abg ku , sori sgt-sgt . I trpksa menghilangkan diri wat seketika . nnt bile I da topup , I contact You k , tu pon kalau I rajin la . hukhukhuk




kalau la aku ada banyak duit cam kat ats ni kan bezzzz
macam-macam aku bole beli
terutama sekali
komik

hahahaha

mmg penuh satu almari aku penuhkan dgn komik-komik tersebut.. oppssss lari topik plak..
ahaksss


p/s : aku rase aku sorg jek yg xde kdt skang ni . tp npe die pon x cntact aku ???? penyedut hampagas tol...


mencatat rekod peribadi

sekejap betol mase brlalu...
pejam celik pejam celik , da hari khamis rupe2nye .
aku paling suke hari khamis , sbb bile hari khamis menjelma , ini bermakna hari jumaat bakal menyusul.. means that , aku boleh berguling-guling sepuasnye atas katil aku

bcoz , hari jumaat is cuti
huahuahua
aku suke :)

time ni la aku leh tgk sume drama korea yg berkampung dlm lappy aku ni..
di samping membuat gaya ala-ala kuak lentang di ats katil

brkenaan dgn tajuk kt ats 2..
aku telah cipta rekod dgn x balik rumah selama 3 bulan

masuk bln april ni , mknenye genap 4 bulan la aku x balik
mesti korg pelik kan nape aku x balik umah
nak2 time cuti mid sem ari tu

sbbnye , senang jek ............
jap , aku lupe



hah , da igt da ..
sbbnye aku kekurangan duit utk mmbeli tiket bas time 2
hehehe
aku pon mmbuat kputusan nk stay jek kt dungun ni.
pas 2 mula la nyesal sbb hari-hari mmpi balik umah n mkn masakan mak yg sedap2
especially , gulai tempoyak ikan patin n gulai asam rong

perghhh
kecur air liur i .
mesti brkerut dahi korang kan memikirkan ape itu gulai asam rong ???


ni lah die gulai asam rong 2.
walaupun warna die x bape nk menyelerakan.. tp rase die..perghhhhhhh
sdap hingga menjilat pinggan mmbe sebelah
heheheh :)

back to the real story...
aku rindu giler kat family aku, lebih2 ag org yg melahirkan aku dan mmbesarkan aku..
: my MOM

mak.. nisah rindu mak.. sobs..sobs..
dan x lupe jgk adk aku yg mulut cam mak nenek 2.
setiap kali aku call rumah n brcakap dgn die, die mesti tanya aku soalan ni
"kakde , nape x balik rumah lagi ? bile kakde nak balik ? "
aku pon terus jd speechless (pdhal cover, x nk nangis) huhuhu..

aish..
rindunyeerrrr.. time ni jgk la aku rse cam nk nangis.. otoke ???
nk wat cner , da nasib perantau.. nyesal plak blaja jaoh2 ni . tp sbb nk timba ilmu , kene la rempuh jgk dugaan ni . klau aku dok umah pon , keje aku asyik menanam lemak jek .

ade hikmah sumenye ni terjadi

mak.. ayah.. tunggu kepulanganku pd 14hb april 2011 ni.




p/s : nak kuruskan badan sblm balik rumah..


Wednesday, March 23, 2011

First time ber'blogging'

haiiiiiii......

aku rasa cam demam pon ade
sejak bile plak aku ade blog ni ????
hahahaha
sebenarnye aku jelez ngn sorg mmbe aku ni yg asyik dgn blog
aku pon saje2 la men'try'kan diri aku tulis blog ni
bez jugak rupe-rupenye ea..