CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 29, 2011

kapel or tak kapel ????

agak key-link tajuk entry aku ni kan..
tapi nak buat macam mane, tu la yang bermain-main di fikiran aku sekarang ni..

bila tak kapel , rase diri ni begitu gatal nak kapel
tapi bila da kapel , rasa macam tak nak kapel la pulak
aishhhh

aku tau, aku memang pening
korang tak payah cakap pon, aku da tau da
huhuhuhu

entah la, bila aku tengok member aku yang tengah bergumbira dengan perasaan syok sendiri, aku pon tetibe nak gak berperasaan sebegitu rupa..asal gramatis sangat ayat aku ni ???

aku mengaku, perasaan one-sided love tu lagi indah sebenarnya daripada kapel ni
aku tak pernah pula rasa teruja bila pakwe aku sendiri senyum kat aku

tapi rasa lebih teruja bila orang yang kita minat dlm diam senyum kat kita
hahaha

lagipun, kita tak de la pening kepala sangat nak fikir sal dia, just bila nampak jek kite jadi excited

bila da kapel ni, banyak pulak cabaran & dugaan
nak nak bila dapat pakwe yang tak sweet dan selalu menyakitkan hati
dan tak pernah nak paham kehendak kite
pheeuuuwwww

kalau ikotkan hati & otak aku yang sememangnye key-link ni
da lama da aku cari yang lain

tapi perasaan sayang kat si dia tu susah pulak nak dibuang
aku da banyak kali da cuba nak jauhkan diri dari si dia..konon-konon tak nak hati disakiti lagi la..

tapi, rupa-rupanya bukan mudah
aku ni da jadi macam orang bodoh pulak rindukan dia
hahahahaha
 padahal aku yang nak jaohkan diri dari dia..kan aku da cakap, aku ni memang key-link

lepas daripada tu
aku da buat keputusan, apa nak jadi, jadilah
lebih baik aku treat si dia macam member jek
takde la hati aku ni asyik berperang

betol tak ??? 


p/s : nak kapel dengan ECO211 laaa. 
 

Thursday, April 28, 2011

paper law yang sangat susah sehingga putus urat kentut aku . perrggghhhh !

tekanan...tekanan..tekanan...
tu la yang aku rasakan sekarang ni..
walaupun paper law baru jek habes sebentar tadi, tapi aku stil rase badi-badi tekanan dia
mane tak nye , paper tadi sepatah haram pon aku tak leh jawab
nak kate aku tak study , tak leh gak coz ada gak la aku belek-belek buku tu..taknak ngaku tu..huhu..
ni la padah nya kot kalau study last-last minit . tapi nak buat camne, aku memang kene study macam tu, sebab otak aku ni boleh simpan memori secotet jek..ngaku jela yang kau memang malas study..

sekarang ni aku just berharap lulus la paper law tadi. aku memang tak nak jumpe kau da law240. ikot kau la kau nak tacing ke tak. janji kau pergi jauh dari hidup aku.. huhuhu


 
google

p/s : rasa macam nak main turun naik tangga jek =.=


Monday, April 25, 2011

MALAS ????

MALAS....MALAS....MALAS..

nape aku ni MALAS sangat ea ?
apa ada dengan MALAS tu sampai aku sendiri pon jadi MALAS ???

aku rasa MALAS ni boleh di kategori kan sebagai satu penyakit...
penyakit berjangkit pula tu

ermmmmmmmm
kan..kan..kan..

buktinya.. cuba anda baca cerita di bwh ini..



Pinpin sedang bergolek-golek MALAS di ruang tamu sambil menghadap laptop. tetibe Potpot datang...

Potpot : Pinpin , nape ko tak study ? tak lame ag kan kite da nak final exam ???

Pinpin : alaaaa.. rilek la bosh . lambat ag kot . ade masa dua hari lagi untuk kita study.. (dengan slumbernya pinpin menjawab)

Potpot : betul jugak tu , aku pon malas gak la nak study...

teeeeeeeeeeeetttttttttttttt

betol tak ???????
betol kannnnnnnnnnnn....

sama jugak la macam aku ni. tengok member tak stdy , aku pon jadi malas nak study . padahal member aku tu cerdik dah . ish..ish..ish..

lagipun, aku rasa aku ni alergy dengan buku la.
mana tak nye , asal bukak buku jek mata ni da rasa berat. kepala pulak tetibe jadi pening. terpaksa la aku take a nap dulu..cehhh..alasan.. padahal niat memang nak tidur pon. hehehehe



TAPI.. nak wat macam mane , aku sebagai seorang student , kena buang perasaan MALAS tu jauh-jauh.. bak kate orang , ikot kata hati mati , ikot rasa, binasa .
daripada aku mati & binasa , lebih baik aku ikot akal fikiran.. huhuhuhu


aja aja FIGHTING !

p/s : ape nak jadi la dgn anak hussin ni . hehehe . biane !

Monday, April 4, 2011

manusia dengan parasit ???? kaitan ????

kalau da dinamakan pon manusia
mestilah penuh dengan macam-macam ragam kan

sama jugaklah macam aku & orang-orang di sekeliling aku

sejak dua tiga empat lima menjak ni la kan
aku pasan manusia ni da jadi macam parasit da.

tahukah anda apa itu parasit ????
parasit adalah sejenis hidupan yang hidup menumpang di hidupan yang lain

ish..ish..ish..

tapi tak semua manusia macam tu kan
juz segelintir jek

kenapa ek aku ckp camni ????
sbbnya, aku ada kenal ngn beberapa orang budak ni
seyes, prangai diorang lagi teruk dari tumbuhan parasit kot
berbuat baik dengan orang lain semata-mata untuk kepentingan diri masing-masing
bila orang tu da tak beri kebaikan kat diorang
diorang pun tinggalkan orang tu macam tu jek, terkontang-kanting seorang diri
dan pergi berpindah ke orang lain pulak

haaaaa
kan sebijik cam parasit tuuuu

nak kata aku ni baik sangat, takdelah kan
aku pun still manusia gak yang byk buat silap

tapi, at least aku menghargai insan-insan yang ada di sekeliling aku
baik buruk dia, kita terima dengan hati yang terbuka
betul tak ????

tapi kalau perangai dia terlebih teruk, kena pikir 240 kali gak la kan.
huhuhuhu

aku harap, teman-teman rapat aku takde lah yang berperangai macam ni<----rugi kot..
sebab orang-orang macam ni takkan pernah dapat merasai betapa indahnya persahabatan itu


so, kalau siapa-siapa yang rasa dia ada member parasit ni, nasihatkan lah diorang. persahabatan itu lebih indah jika kita ikhlas menyayangi member kite tanpa ada agenda yang tersembunyi
takde lah macam ada udang di sebalik mi kan
xpon, ada interest di sebalik bayaran..erkk.. betul ke ???



p/s : kat kedai ada tak jual racun untuk manusia parasit ??? opppssss


Sunday, April 3, 2011

yeay ! pakwe aku menang abp.. oppsssss

aku rasa bangga giler pakwe aku menang Anugerah Bintang Popular semalam
euwwwwwwwwwwww.. perasannyeuwwwww


tapi aku memang berpuas hati la bila dia dpt award tu bcoz dia memang layak
dia da lama kot berkampung kat dalam bidang seni ni
aku start kenal dia masa dia jadi rapper dulu<---- ayat cam membe kamcing jek..pergh..

tapi aku start suka dia masa dia berlakon cerita Jangan Pandang Belakang Congkak.
memang sempoi habis la
cuba bayangkan muka dia yang cute tu, dia buat-buat macam muka spisis yang nak kena baling kasut
memang terbaekk laa

lakonan dia dalam cerita tu pun, cool jek
aiseymen, terus jatuh chenta wa cakap sama lu

tahap kechentaan aku kat dia semakin melonjak-lonjak bila dia berlakon cerita Adnan Sempit.
huhuhuhu

mesti korang pelik kan nape tetibe aku buat entry pasal dia.
huhuhuhu
aku pun tak tau la nape...


p/s : kan bez kalau dia jadi pakwe aku...

Saturday, April 2, 2011

12 days to go !

wuhuuuuuuuuuuuuuu
tak sabar-sabar rasanya nak balik rumah

tadi aku baru je lepas beli tiket bas


tiket bas dungun----->kuantan


tiket bas kuantan----->raub

hahahahaha
sebagai bukti pembelian

sejak dari beli tiket tadi , sampai la sekarang ni, aku tak habis-habis merenung tiket bas tu
perghhhh
punya la tak sabar-sabar nak balik

mana tak nya , 
da 4 bulan kot aku tak balik
tu pasal eksaited semacam

hohohohohohoho

aku balik nanti , perkara pertama yang aku nak buat ialah peluk cium mak aku
yang kedua, aku nak serbu dapur, tengok-tengok lauk ape yang ada
pastu aku nak makan puas-puas

mesti korang jelez kan..kan..kan..

walaubagaimanpun , aku berdoa semoga perjalanan pergi dan balik aku selamat
bcoz, balik dari cuti stdy week nnt
aku ade final exam yang tengah menanti

fuhhhhhhh
wish me luck !


p/s : tak sabar nak main kejar-kejar ngan adik =)