CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 4, 2011

manusia dengan parasit ???? kaitan ????

kalau da dinamakan pon manusia
mestilah penuh dengan macam-macam ragam kan

sama jugaklah macam aku & orang-orang di sekeliling aku

sejak dua tiga empat lima menjak ni la kan
aku pasan manusia ni da jadi macam parasit da.

tahukah anda apa itu parasit ????
parasit adalah sejenis hidupan yang hidup menumpang di hidupan yang lain

ish..ish..ish..

tapi tak semua manusia macam tu kan
juz segelintir jek

kenapa ek aku ckp camni ????
sbbnya, aku ada kenal ngn beberapa orang budak ni
seyes, prangai diorang lagi teruk dari tumbuhan parasit kot
berbuat baik dengan orang lain semata-mata untuk kepentingan diri masing-masing
bila orang tu da tak beri kebaikan kat diorang
diorang pun tinggalkan orang tu macam tu jek, terkontang-kanting seorang diri
dan pergi berpindah ke orang lain pulak

haaaaa
kan sebijik cam parasit tuuuu

nak kata aku ni baik sangat, takdelah kan
aku pun still manusia gak yang byk buat silap

tapi, at least aku menghargai insan-insan yang ada di sekeliling aku
baik buruk dia, kita terima dengan hati yang terbuka
betul tak ????

tapi kalau perangai dia terlebih teruk, kena pikir 240 kali gak la kan.
huhuhuhu

aku harap, teman-teman rapat aku takde lah yang berperangai macam ni<----rugi kot..
sebab orang-orang macam ni takkan pernah dapat merasai betapa indahnya persahabatan itu


so, kalau siapa-siapa yang rasa dia ada member parasit ni, nasihatkan lah diorang. persahabatan itu lebih indah jika kita ikhlas menyayangi member kite tanpa ada agenda yang tersembunyi
takde lah macam ada udang di sebalik mi kan
xpon, ada interest di sebalik bayaran..erkk.. betul ke ???



p/s : kat kedai ada tak jual racun untuk manusia parasit ??? opppssss


4 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

okeh. saya baik! :D

Raji berkata said...

owh stu definition utk parasite tuh..
btol lah
lembu punya susu dutch lady dpt nama kan? ;D

lgi stu parasite yg ak taw ialah org yg dh boleh bekerja tapi still tnggal dgn parents ;D

HaNi MaDu SaH said...

PII : kak iqa mmg baik pon

raji : ahaaa.. tau xpe. mntak2 la aku x camtu nnt. huhuhu

fatiNadhirah said...

oooooooooooooooooooooooooooo